Klassiek en verfijnd

Eerste indruk

Dit is een prachtig horloge. Het heeft veel weg van een field watch, maar tegelijk ook weer niet. Je zou hem het beste bij casual horloges kunnen scharen, vanwege zijn eigenschappen past hij bij bijna iedere gelegenheid, met uitzonderingen nagelaten. Het is bij dit horloge ook niet moeilijk om verschillende soorten bandjes te dragen. Je kunt er gerust verschillende (speelse) leren of nato bandjes erop dragen, het kan allemaal! Met zijn 34mm is het natuurlijk wel aan de kleine kant, maar doordat de lugs langer zijn valt dit minder op.

Wijzerplaat

Dit horloge heeft een wit gestreepte wijzerplaat. Het lijkt net een soort katoenstreep, hierdoor is de wijzerplaat wel heel erg speels. Naast deze strepen zijn de goudkleurige Arabische cijfers ook een mooie verschijning. Iedere uur wordt weergegeven met een cijfer. Deze cijfers in het goud geven een donker of juist heldere glans, dit is afhankelijk van de lichtval. Naast de Arabische cijfer zit er op iedere uur ook een bolletje met lume, vanwege de leeftijd van dit horloge werkt dit helaas niet meer bij dit desbetreffende horloge. Ook heeft dit horloge lume op de minuten en uurwijzer zitten.

Uurwerk

In dit horloge zit een Felsa 465 uurwerk. Felsa was een fabrikant, die bekend stond om zijn kwaliteit uurwerken. Het kaliber 465 was er één van. Het heeft een direct aangedreven centrale tweede hand en een soort sandwitch-constructie. Door deze constructie heeft dit uurwerk een hogere precisie en is er een langere levensduur mogelijk. Een specialiteit van dit uurwerk is helaas niet te zien op de foto's: de pallets van het anker zijn gemaakt van een bijna doorschijnend materiaal. Waarschijnlijk was dit beter (en duurder) dan de doorgaans gebruikte synthetische robijnen. In dit horloge is er een extra deksel om stof en water buiten te houden.

Technische specificaties van dit horloge:

 • Fabrikant: Felsa
 • Kaliber:465
 • Jewels:17
 • Schok bescherming: Incabloc
 • Constructie:
  • lever
  • escape wheel, seconden wiel, third wheel
  • minuten wiel
  • mainspring barrel
 • Opwind mechanisme:yoke opwind systeem
 • Beats: 18000

Afwerking

De kast van dit horloge is van staal en heeft is hoogglans gepolijst. Dit maakt het glanzend, maar ook een magneet voor krasjes. De lugs zijn doorboord zodat je zelf makkelijk bandjes kunt vervangen zonder dat je het bandje of horloge beschadigt. Dit horloge heeft een standaard gesloten deksel waardoor het uurwerk niet te zien is, maar wel de specificaties van dit horloge.

Conclusie

Dit horloge is multifunctioneel, degelijk en kan mits hij op de zoveel jaar een beurtje krijgt een lange tijd mee gaan. De constructie is ook zo gemaakt dat dit horloge dagelijks gedragen kan worden, het heeft een sportieve uitstraling. Omdat bandjes makkelijk vervangen kan worden kun je dit horloge makkelijk een andere bandje geven en dit verandert gelijk de uitstraling van dit horloge. Zo kan dit horloge doorgaan als fieldwatch tot aan netjes. Ook wanneer je brede polsen hebt kun je dit horloge makkelijk dragen.
De kast is weliswaar 34 milimeter, maar vanwege zijn lange lugs valt dit horloge groter.

Cijfer: 7.5