Tegenwoordig zijn polshorloges een mode-item geworden, dit zien we vooral bij de jongere generaties. De 8930OB Pro Diver horloge van Invicta is een prachtig klokje die zowel stijlvol als functioneel is. Invicta is een in Zwitserland gevestigd horloge dat een gereputeerd bedrijf produceert en Zwitserse mechanische polshorloges aanbiedt sinds 1837 tegen betaalbare prijzen.

 

De 8930OB Pro Diver van Invicta is een van de meest opmerkelijke producten die de Invicta Watch Manufacturing Company aanbiedt. Dit product is niet alleen indrukwekkend voor een stijlvol ontwerp, maar heeft ook een geweldige bouwkwaliteit. Ik hoop en ben er vast van overtuigd dat het horloge echt een lovenswaardig uurwerk is dat door Invicta wordt aangeboden voor een betaalbare prijs. In vergelijking met andere, duurdere concurrenten van dit horloge, is de 8930OB  een beetje kleiner met een 40 millimeter ronde kast en een dikte van 14 millimeter. De band van dit horloge is slechts 20 millimeter breed en fijn gesneden tot een lengte van een standaard mannelijke pols. De bezel, kast en band van Invicta 8930OB  is gemaakt van roestvrij staal met een coating. De meest verbazingwekkende eigenschap van dit horloge is dat het waterbestendig is tot een diepte van 200 meter terwijl de kroon van dit horloge naar beneden wordt gedrukt. Met behulp van een uitklapbare gesp blijft de polsband van dit horloge aan de pols van de dragers vastzitten en is er gebruik gemaakt van mineraal kristal. De automatische Japanse bewegingstechnologie die in dit stijlvolle polshorloge wordt gebruikt, zorgt ervoor dat het horloge geen batterijen nodig heeft. Dit horloge wordt bediend afhankelijk van de kinetische energie die wordt gegenereerd door de bewegingen van de pols van de dragers. Vergelijkbare uurwerken zien wij ook bij duurdere Seiko horloges. In dit geval is het een uitstekend uurwerk die accuraat is en betaalbaar.

 
Belangrijkste kenmerken van dit horloge is dat het een klassieke uitstraling heeft. Het model is een hommage aan de Rolex submariner.   Andere opvallend uiterlijke kenmerken zijn de datumaanduiding met vergrootglas. 

Pro's: - Degelijk gemaakt  -  Zit comfortabel - klassieke ontwerp  -  Er is duidelijk aandacht gegeven voor elk detail    - Het horloge is uitgerust met "Automaat en heeft daarom geen batterij nodig    

Nadelen:   - De polsband van dit horloge lijkt misschien behoorlijk groot   - Voor sommigen kan dit horloge aan de zware kant zijn
 
Wanneer we kijken naar de beoordelingen op Amazone dan zien we dat de meeste mensen over de 8930OB "Pro Diver" positief zijn. Hoewel er enkele negatieve opmerkingen zijn wordt de 8930OB zeer gewaardeerd om zijn opvallende ontwerp, klassieke uiterlijk en techniek. Dit alles zorgt ervoor dat dit horloge 4,5 (vier en een half) sterbeoordelingen krijgt. Naar mijn idee is de 8930OB  echt een indrukwekkend kwaliteitsvol polshorloge. Dit  in het oog springend ontworpen horloge wordt daarom sterk aanbevolen! Speciaal voor diegenen die op zoek zijn naar een instapmodel Pro kwaliteit duikhorloge.

Ben je na het lezen van deze review geïnteresseerd in het kopen van dit prachtige horloge dan kan dat op verschillende manieren. Het is te bestellen via Invicta's eigen website waar regelmatig mooie aanbiedingen zijn.