Deze serie werd gemaakt tussen  het jaar 2000 tot ongeveer 2008. Swiss made, met een Zwitserse unitas handopwind uurwerk. Bijzonder daarvan is dat deze oorspronkelijk bedoeld waren voor zakhorloges, maar uiteindelijk ook gebruikt zijn in iets grotere polshorloges zoals deze Invicta.
Het gaat om een unitas 6497 wat een handwinder is zoals ik al schreef. Het is een robuust uurwerkje, dat hoor je ook wanneer je hem opwind en bij het lopen van het uurwerk. Dit soort uurwerken staan niet voor niks bekend als echte werkpaarden.
Deze Invicta Executive is in verschillende uitvoeringen uitgebracht, heb hem met blauw, zwart en andere kleuren wijzerplaten als eens zien voorbij komen. Net zoals de wijzerplaten is ook betreft metaalkleur verschillende varianten zoals zilver, goud, rosé. Ik heb zelf goud met champagne.

Het mooie van het deze wijzerplaat is het ontwerp. Invicta heeft echt zijn best gedaan om dit stijlvol er uit te laten zien. De golven en Romeinse letters geven het een speels uiterlijk en tegelijk is het toch wel een sjiek klokje.
De afmetingen van dit horloge zijn 43 cm bij 43 centimeter en is daarmee aan de grote kant, maar niet te groot. Meeste mensen zoude dit formaat kunnen hebben en tegelijk kan het met dit formaat en uiterlijk prima gedragen kunnen worden bij zowel casual als formele gelegenheden.
Dit horloge wordt standaard geleverd met een leren bandje met een clasp sluiting.