Invicta vintage collectie 35113

Gepubliceerd op 25 oktober 2020 om 10:20

Vintage op z'n best!

Invicta heeft een hele lange geschiedenis. Wanneer je het logo van vandaag de dag bekijkt dan zie je ook dat er gepronkt wordt met de bijna 200 jaar oude geschiedenis. Dat is ook niet onlogisch, want zo lang bestaan is ook niet niks.

Invicta Europa (de Europese afdeling van Invicta) is afgelopen maanden met een bijzonder project bezig. Ze willen een chronograaf die in de jaren 60 gemaakt is, weer uitbrengen. Een re-issue. 

Het origineel uit de jaren 60 heeft een verchroomde kast, is 37 millimeter in de diameter en binnenin zit een Landeron 49. Voor die tijd uiteraard een prima horloge. Maar voor de huidige standaard zijn er aanpassingen gedaan. Het model zelf is hetzelfde gebleven. De kast is een klein beetje groter met zijn 40 millimeter. Geen plexiglas en in plaats daarvan flamefusion. In de re-issue zit nu ook een betrouwbaar mechaquartz Seiko uurwerk. Dit is een duidelijke upgrade in vergelijking met het origineel. Dit alles is gebeurd zonder te comprimeren op de vintage uiterlijk en gevoel. 

Dit horloge wat momenteel nog in productie is. Komt later dit jaar op de markt. Invicta heeft al laten weten dat dit horloge ook een aantrekkelijke prijs zal krijgen. En aankomende weken kun je een pre-order doen op de Invicta Europa website. Houd daarom de website goed in de gaten wanneer je hier belangstelling voor hebt, het zou namelijk net als de Pro Diver 1953 gaan om een limited editie!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.