Reparatie van een Invicta trench horloge (2)

Gepubliceerd op 18 maart 2020 om 10:00

Horloge is bijna helemaal uit elkaar. Om hem te maken moet de klikschroef aangepast worden. De klikschroef houdt de click ter plaats met de dial washer.

De veerton schroef schijnt te hoog te zijn en komt dus tegen de achter deksel. De wielen draaien wel, maar de balans zit te strak om te draaien. Het is nog niet duidelijk of dit door het vuil of doordat de anker tegen de balans komt.

De schroef die dat alles op zijn plek houdt, de tirette plaat, moest een conische schroef hebben, maar die is ook vervangen door een vlakke die dus ook hoger komt.

De wijzers zijn uiteindelijk heelhuids van de wijzerplaat gekomen. Volgende stap is om alle onderdelen een bad te geven.

Een horloge hoeft hoeft niet zo vies te zijn om problemen te hebben. Wanneer er stof of haar op de anker komt of rond de kleine wijzer is het genoeg om de loop te vertragen of te stoppen.

Hieronder zie je een foto van de machine waar alles in gaat.

De vlakke schroeven die tegen de deksel aankomen moeten misschien aangepast worden zodat deze lager komen.

Er zijn krassen op de veerton wiel en de “soleillage” is hierdoor bijna verdenen. Deze zullen voorzichtig minder gemaakt worden. Er zijn ook grove krassen aan de binnenkant van de deksel. Die kunnen niet helemaal weg, zijn wel lichter lichter te maken.

 

De wijzerplaat met de radium cijfers en wijzers zullen zoveel als mogelijk origineel gelaten worden. Wanneer het radium van de wijzerplaat helemaal af neemt zou het ongeveer zo lijken.

Er is is besloten om de wijzerplaat zoveel mogelijk origineel te laten. De wijzers waren wat scheef en zullen recht gemaakt worden. Verder zal ook de wijzerplaat schoongemaakt worden.

Volgende keer, het herstel van een wiel in het uurwerk. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.