Invicta handwinder chronograaf 4728

Gepubliceerd op 25 december 2019 om 16:28

Vandaag een review van de Invicta 4728!Dit is een leuk, betaalbaar en kwalitatief een prima horloge.  De Invicta 4728 is overigens momenteel ook niet meer gefabriceerd, hierdoor kan het soms lastiger zijn om hieraan te komen.

 

In een horlogewereld waar het heel vaak gaat over de specificaties van horloges. Uurwerk, afmetingen of merkprestige, is het verrassend zeldzaam om een ​​horloge te vinden dat geen van deze overwegingen vereist. Toen dit horloge nog gefabriceerd werd was het niet het meest dure horloge. Doorgaans werd dit horloge zo’n 15 jaar geleden in de Invicta store aangeboden tussen de 150 en 200 dollar. Hiermee kunnen we stellen dat het een prachtig, betaalbaar en hoogwaardig horloge is. Bovenal is dit een horloge dat mij doet glimlachen.

Review van de Invicta 4728

Wat betreft sportieve horloges, ben ik van mening dat het soms erg lastig kan zijn om een leuk sportief horloge te vinden die ook een chronograaf functie erin heeft. Je kunt ze doorgaans voor deze prijs nog wel in een quarts variant vinden, maar wanneer het gaat om een mechanische dan moet je veelal op de vintage markt zoeken.

 

Kast

De kast van dit horloge is gemaakt van staal met zwarte accenten. Om deze zwarte kleur te krijgen is er gebruik gemaakt van een PVD coating. De diameter is 44 millimeter, voor sommigen kan dit te groot om de pols zijn. Maar persoonlijk heb ik totaal geen moeite met deze afmeting. De grote wijzerplaat en de smallere, gepolijste bezel helpen het horloge om in het oog te springen. Met een kastdikte van 14,5 mm is hij zeker niet dun. Hoewel er natuurlijk geen quarts uurwerk in zit. De afstand van lug naar lug is 48 millimeter, waardoor deze relatief compact oogt. Doordat deze lugs beetje gebogen over de pols valt zorgt dit ook voor dat hij comfortabel op de pols zit.

Wijzerplaat

Op het eerste oog lijkt de wijzerplaat donker grijs, zwart of heel donker blauw. Maar bij het dragen van dit horloge zal het snel opvallen dat er veel meer kleuren in deze wijzerplaat zitten. Groen, paars, en rood. Dat komt omdat deze gemaakt is van parelmoer bij licht inval kan deze van kleur veranderen. Verder heeft dit horloge standaard indices met Arabische cijfer op de 12 uurs positie.

De linker kleine wijzerplaat is voor de seconden, terwijl de rechter de minuten aangeeft wanneer gebruik wordt gemaakt van de chronograaf functie. De onderste geeft de uren van de dag aan.

Het past geheel in de stijl van dit horloge, het oogt in het geheel sportief, maar naar mijn smaak iets te druk. Maar dit horloge kan dat wel hebben. Op dit horloge zit saffierglas wat niet ontspiegelt is. Dit is niet een groot probleem, maar zorgt er wel voor dat het soms lastig is om foto’s te maken.

Er zit een zwart metalen bezel op dit horloge met 120 klikken. Aan de buitenkant van de bezel zit een zwart rand met een PVD coating. De bezel heeft een matte afwerking, terwijl de Arabische cijfers hierop hoogglans zijn.

Uurwerk

In dit horloge zit een Chinese Seagull handwinder chronograaf uurwerk. Het gaat om de ST19. Dit uurwerk is gebaseerd op een Zwitsers uurwerk uit de jaren 40, de Venus  Caliber 175. Op de achterkant achter het saffieren glaasje zit dit prachtige uurwerk. Dit uurwerk ziet er prachtig uit, mooie blauwe schroeven en sommige onderdelen zijn met Zwitserse strepen afgewerkt.

Afwerking

Voor het geld is dit horloge prima afgewerkt. Er zit een eenvoudig metalen bandje op. De centrale schakels op dit bandje zijn zwart PVD coated. De eind schakel is massief, het is niet bijzonder afgewerkt maar wel functioneel. Dat valt eigenlijk ook voor de rest van dit horloge te zeggen. Het voelt allemaal heel erg degelijk. De afwerking is dik in orde, maar niet hoogstaand. Op de achterkant van dit horloge staan de specificaties.

 

Conclusie

Concluderend is het best leuk om zo’n horloge te reviewen omdat mechanische snobberie er niet toe doet.  Het maakt niet uit of dit horloge een relatief bescheiden uurwerk gebruikt, noch dat het afkomstig is van een merkt waar de meningen over verdeeld zijn.  Wat het oplevert, is fantastisch genieten voor een eerlijke prijs.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.