Invicta Sapphire Ghost

Gepubliceerd op 27 augustus 2019 om 20:31

Bij mij staat Invicta bekend om het maken van interessante horloges. Of het nu gaat om een ​​heren- of een dames, het is altijd spectaculair. Vandaag heb ik van iemand een heel bijzonder horloge toegestuurd gekregen die ik graag jullie wil delen!

Iedereen weet dat saffier hardste mineraal is na de diamant. Je komt tegenwoordig saffier meestal tegen in horloges van een hoger kaliber. Ze maken dan gebruik van synthetische saffier. Het voordeel van saffier t.o.v. mineraal en plexiglas is dat dit een hogere hardheid heeft en hierdoor minder snel krast. Het nadeel is wel dat het veel sneller kan breken in vergelijking met klassiek plexiglas (al dan niet gehard). Terwijl een horloge met saffierglas niet snel krast moet je echt oppassen dat je hem niet per ongeluk kapot slaat. Maar hoe herken je het verschil tussen mineraal en saffierglas? Dat is vrij eenvoudig. Je neemt het horloge met mineraalglas in de ene hand en het horloge met saffier in de andere en plaats het op het voorhoofd. Het saffierglas voelt koeler dan mineraal en plexiglas.

De kast van dit horloge is ongebruikelijk vormgegeven. Doorgaans zie je geen horloges die aan alle kanten van saffier zijn voorzien. Het is duidelijk heren horloge met zijn 42 millimeter. Maar met een horloge wat bijna door kan gaan als sieraad is dit niet een heel groot probleem. Met een hoogte van 13 is het ook niet makkelijk te verbergen onder de manchet. Dit horloge vraagt ​​om gezien te worden. Dit horloge heeft een gladde kroon met daar het Invicta reserve logo.

Het meest interessant zijn de zijkanten. Je kunt het prachtige uurwerk makkelijk aanschouwen vanwege het naakte design. Het gaat hier om een volledig geskeletteerd horloge, dit betekend dat er geen geen schalen zijn en het uurwerk is volledig zichtbaar.

Er zijn slechts drie wijzers - uur, minuut en seconde te zien. De uur- en minutenwijzer zijn gemaakt van staal. Op de interne saffierplaat is er voor elke uur een indices gegraveerd. Het saffierglas aan de buitenkant is licht gebogen en, voor zover ik weet zonder antireflectie.

Vanwege de bolling van dit horloge past dit horloge perfect om de pols. Het gaat hier om een Zwitsers uurwerk. Op de achterkant kun je allemaal informatie vinden over dit horloge. De achterkant geeft ook een kijkje op h Het uitzicht biedt uitzicht op het prachtige uurwerk.

Het uurwerk staat bij dit horloges centraal. Vanwege het saffier lijkt het alsof het uurwerk in dit horloge zweeft. De basis van dit uurwerk is een Sellita SW200-1 die volgens Invicta is aangepast naar een eigen Kaliber, de 11283.

Bij dit horloge zit een dikke leren bandje, bruin met grijze stiksel. Het is gevoerd met rood leer, wat je doorgaans niet vaak ziet maar wat het wel een unieke look geeft. De butterfly gesp is gepolijst en versierd met Invicta tekst en logo.

Wat kan ik nog meer zeggen over dit horloge. Prachtig ontwerp. Invicta heeft patent op dit ontwerp, dus in feite zijn ze de enige die dit mogen fabriceren. Het is echt een eyecatcher. Veel glas, het uurwerk. Dit horloge trekt niet alleen jou, maar ook anderen hun aandacht.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.