Geschiedenis van Invicta

Gepubliceerd op 28 juni 2019 om 09:00

Hoe Invicta is begonnen blijft voor velen een moeilijke vraag. Veel horloge verzamelaars zijn van mening dat het huidige Invicta die gevestigd is in Amerika weinig te doen heeft met de Vintage Invicta’s die je tegen komt op EBay, Chrono24, etc. Maar is dit eigenlijk wel zo en welke weg heeft Invica bewandeld door al die jaren heen? Met dit soort vragen in mijn achterhoofd ga ik op zoek naar de wortels van dit merk.

Wanneer je op Google zoekt naar de geschiedenis van Invicta dan lees je op verschillende blogs en websites dat het begonnen is bij R. Picard in de 19e eeuw. Uiteindelijk is dit merk vanwege de kwartscrisis in de jaren 70 uit beeld geraakt en is er een herstart gemaakt in de jaren 90. Maar waar ik benieuwd naar ben (en hoop ook u) wat er nu precies is gebeurd in al die jaren dat Invicta heeft bestaan. Om hier meer duidelijkheid over te krijgen ben ik gegaan naar de plek waar het begon, La Chaux-de-Fonds.
Ik heb contact opgenomen met een bekende plaatselijke museum, Muséé international d'horlogerie. Ik heb hen gevraagd om meer informatie over de geschiedenis van Invicta, maar ook of zij informatie hebben over de horloges die zijn in vroegere tijden fabriceerde.
Ik heb er even op moeten wachten, maar heb uiteindelijk van hun antwoord gekregen.

In een email kreeg ik verschillende documenten toegestuurd over de modellen horloges die Invicta heeft gemaakt. Daarnaast kopieën van artikelen die over de geschiedenis gaan van dit merk. Maar ook een document over de horloges die dit museum in bezit heeft. In totaal heeft dit museum zo'n 50 vintage Invicta horloges. Het is heel veel werk om in één keer allemaal te lezen. Daarnaast zijn de kopieën niet allemaal van hoge kwaliteit, waarschijnlijk vanwege de leeftijd.
Het volgende wat ik ga doen is contact opnemen met Invicta zelf, zowel de Amerikaanse als de Europese tak. Maar volgende keer meer daarover!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.