Blog

Gepubliceerd op 29 december 2018 om 08:24

Mijn eerste blog post.

 

Als eerste wil ik natuurlijk iedereen een fijne feestdagen wensen en alvast een goed nieuw jaar!
Ik heb nagedacht waar mijn eerste blog post over zou moeten gaan en kwam tot de conclusie dat ik misschien twee heel erg afwijkende horloges met elkaar ga vergelijken. Deze twee horloges behoren tot mijn favorieten!

Zo naast elkaar zie je al dat het heel verschillende horloges zijn. De ene is dik, is een chronograaf, duikers uitstraling is een Zwitsers automaat. De andere is dun, gebeurd weinig op de wijzerplaat en zou zeggen dat het richting het minimalistische gaat.

 

De Venom reserve limited Swiss made automaat (10171): https://www.invictawatch.com/watches/detail/10171-reserve-venom

Dit is 1 van mijn mooiste horloges wanneer het gaat om nieuwere Invicta horloges. Ja dit horloge doet zijn naam eer wanner het gaat om grote horloges. De omvang van het rvs kast is zo’n 54 millimeter. We kunnen dus met zekerheid zeggen dat het gaat om een monster van een horloge. Maar we hebben het dan nog niet gehad over de dikte. Met een dikte van ongeveer 21/22 millimeter is dit een horloge die niet makkelijk onder een overhemd gaat.

Het bijzondere van deze uitvoering van de Venom is dat het uitgebracht is in een kleine opgave. In dit geval zijn er maar 500 van deze horloges gemaakt. Het blauw accentueert prachtig bij de zwarte wijzerplaat, daar is zeker niks mis mee! Verder zit er een Flamefusion glas op en wordt dit model met rubberen bandjes geleverd. Bovendien is dit horloge geschikt om tot 1000 meter diep te duiken.

Onder de motorkap zit zoals al eerder gezegd een Zwitsers uurwerk. Het horloge is Swiss Made dit betekend dat het grotendeels geproduceerd is in Zwitserland en ook getest. Het uurwerk is een ETA A07.211 wat een nauwkeurig uurwerkje is. Oorspronkelijk zijn deze gemaakt voor zakhorloges (las ik op het internet) en worden deze ook geproduceerd voor “oversized” chronograaf polshorloges. Het leuke van dit horloge is dat dit horloge een kijkje onder de motorkap geeft door de open venster aan de achterkant van het horloge. Op de achterkant staat dan ook het Invicta Group logo op de rotor.

Kortom voor Invicta verzamelaars zou dit een grail zijn.

Nu een ander horloge die ik heel graag draag.

De Invicta reserve slim: https://www.invictastores.eu/collections/reserve/invicta-reserve-slim-23762-mens-watch-44mm/

Dit horloge is uniek. Wanneer het gaat om dikte dan doet dit horloge mee met de dunste ter wereld. Met maar een dikte van 4 millimeter behoort dit horloge tot 1 van de dunste horloges ter wereld. De omvang van dit horloge is 44 mm, waardoor hij wel opvalt. Dit horloge is in twee uitvoeringen uitgebracht. Ik heb zelf de uitvoering met rosé goud en blauwe wijzerplaat. Het horloge oogt heel rustig omdat het geen secondewijzer heeft. Je ziet dus iedere minuut de minutenwijzer overspringen.
Dit horloge is niet alleen dun, maar ook heel licht. In plaats van staal is bij dit horloge gebruik gemaakt van titanium wat sterk en licht is. Bij het dragen van dit horloge heb je vaak amper het gevoel dat je iets om hebt. In tegenstelling tot de eerder genoemde Venom waar je duidelijk gewicht aan je armen hebt hangen. Ook dit horloge wordt geleverd met rubberen bandjes wat heel comfortabel zit.
Verschil is dat dit horloge niet in Zwitserland is gemaakt, er zit wel een Zwitsers quarts uurwerk in wat daar gefabriceerd is. Verder is het ook mooi dat dit horloge een saffier glas heeft waardoor het niet snel krast. Het laat ook zien dat dit een luxe horloge is.

 

Conclusie: zoals ik al schreef zijn dit momenteel mijn favoriete Invicta horloges. Beiden heel verschillend. De ene is dik, de ander heel dun. De een is een quarts, de ander een automaat. Wanneer het gaat om comfort dan zou ik iedereen de Invicta reserve slim (23762) aanbevelen. Wil je graag een Zwitsers automaat en een lekker opvallend horloge dan zou je zeker voor 1 van de Invicta Venom horloges kunnen gaan. Het mooie is bovendien dat deze geschikt zijn om mee te zwemmen, dus dat is mooi meegenomen.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.